Sider

mandag, januar 14, 2013

Ukens tips - Invitasjon til konfirmasjon

Det nærmer seg tid for å lage invitasjoner til vårens konfirmanter.
Denne uken har jentene i designteamet laget invitasjoner som vi håper kan inspirere deg som skal i gang med planleggingen av den store dagen.

Å sende ut en selvlaget invitasjon til den store dagen er både hyggelig og personlig. Kanskje noe å gjøre sammen med konfirmanten i en ellers travel tid?

 Mulighetene er mange, og du kan lage det enkelt eller avansert. Har du mye tid og tålmodighet kan du lage et kunstverk ut av hver enkel invitasjon.  Men det kan være like flott med enkle invitasjoner med personlig preg. De fleste har en travel hverdag og det skal kanskje lages mange invitasjoner, da er det greit å lage en plan.

Når du handler inn utstyr til invitasjonene kan det være greit å ha tenkt på dette:

1. ANTALL
 Lag en liste over hvor mange invitasjoner du trenger 

2. TEMA
 Har du et tema som passer, eller er farger viktigst? 
Eks. på tema: Fotball, ballett, musikk, sang osv.

3. BILDE AV KONFIRMANTEN
Ønsker du å bruke bilde av konfirmanten på forsiden eller inne i invitasjonen. Da bør du finne bildene før du handler inn papir og pynt, slik at dette passer til fargene i bildet.

4. FARGEVALG
 Skal du ha lik stil på invitasjoner og bordkort, må du tidlig også bestemme deg for bordpynt, servietter og blomster. Invitasjonen skal jo ikke på bordet, så det er ikke nødvendig at dette passer til hverandre, med mindre du ønsker en gjennomgående farge.

5. TIDSBRUK
Har du en kveld eller mange kvelder du kan lage invitasjoner. Velger du en avansert bretteteknikk med mye pynt må du beregne mye tid, mot for eksempel en enklere løsning som passer inn i en travel hverdag. Det enkle kan ofte være vel så fint.

TRENGER DU HJELP
I butikken vår i Larvik hjelper vi deg gjerne med å finne det du trenger til din invitasjon. Jentene i butikken hjelper gjerne til med å finne det du trenger til din invitasjon. Vi har også mange modeller som kan gi deg inspirasjon.

Ønsker du personlig veiledning og hjelp til å lage invitasjoner, kan du avtale en eller flere veiledningstimer hos oss som koster kr 325,- pr. time.  I løpet av 1 time kan vi vise deg hvordan du lager en enkel invitasjon, så du kan lage ferdig resten hjemme.  Ønsker du at vi skal lage alle invitasjonene for deg, kan du beregne at vi lager ca 2-6 invitasjoner pr. time avhengig av type invitasjon - i tillegg kommer kostnad for materiell - fra ca kr 20,- pr. invitasjon.

Bor du langt unna Larvik, men ønsker hjelp?
Har du en ide om hvilken invitasjon du vil lage, og oversikt på punktene over kan vi hjelpe deg med å sette sammen en pakke du trenger til din invitasjon. Vil du ha laget et eksempel betaler du for 1 veiledningstime, så sender vi med 1 ferdig laget invitasjon. Send oss en mail, så skal vi prøve å hjelpe deg.


Her er litt inspirasjon fra vårt designteam - invitasjoner som er laget tidligere år.
Følg med resten av uken for nye invitasjoner.

----------------------------------

Invitasjon laget av en flatpresset dorull. Inni er det en tag med informasjon om selskapet.


Invtiasjon laget som en "pose". Brettet i 2 og limt sammen, men en tag stukket inn.


Invitasjon med mange detaljer.
Format 15 x 15 cm - brettet 2 ganger så den har format 10x15 ferdig brettet.

Invitasjon med samme bretting som over, men ferdig brettet er denne 10x10 cm.


Liggende format 10x15 cm til en musikkinteressert konfirmant.
Gitaren er et stempel fra Kreativ Hobbys design.


Konvoluttkort - bretting av 1 stort ark 12x12 tommer.
Til dette trenger du 1 ark med mønster på begge sider. Invitasjoner med format 6x6 tommer / 15x15 cm.
Med mønsterpapir fra den norske produsenten Papirdesign. Ha en flott uke!

Ingen kommentarer: