Sider

mandag, oktober 25, 2010

Bruk av fotostempler!


Vi har satt sammen et lite teknikkurs eller en veiledning for de av dere som er litt usikre på bruken av fotostempler. Det er veldig enkelt og greit så lenge man vet hvordan bruker dem, men først litt informasjon om fotostempler...

Et fotostempel består av bitte små knotter som lager et slags gridmønster, og ved første øyekast kan fotostemplene se helt flate ut. Men det er ved hjelp av disse små knottene at stempeltrykket ser veldig realistisk ut og har et utseende som et fotografi.

Det er noen ting som er viktig å tenke på...

1. Vask stempelet godt før du tar det i bruk, og da kan du enten bruke en våt klut eller stempelrens. Dra gjerne stempelet over en musematte eller liknende for å fjerne små partikler i stempelet.

2. Benytt endel blekk første gangen du bruker det, slik at stempelet blir litt mettet. Og stemple deretter på restepapir eller liknende. Dette gjør jeg forøvring hver gang jeg skal bruke et fotostempel!

3. Stempelputen må ikke være for tørr eller for våt! Har du akkurat fylt på stempelputen, så burde du altså vente litt før du tar den i bruk på fotostempelet.

4. Stempler du på acetat, så må du bruke permanent blekk som f.eks StazOn. Stempler du på glossy papir så kan du bruke både permanent blekk og fluid chalk puter.

5. Du får bedre trykk om du monterer stempelet ditt på Ez mount.

6. Bruker du en brayer, så er det enklere å påføre stempelfargen jevnt.

7. Papiret er viktig for bra trykk, og vi anbefaler enten ustrukturert kartong, acetat/overheadark eller glossy papir. Akvarellpapir anbefalers ikke!

Stempelputer & trykk...

Stempeltrykk på acetat/overheadark...


Stempeltrykk på ustrukturert (glatt) papir...


Stempeltrykk på glossy papir...


Dersom du har spørsmål eller bare lyst til å legge igjen en kommentar, så setter vi pris på at du legger igjen noen ord :-)

1 kommentar:

Gry-Heidi sa...

Takk for kjempefin veiledning !