Sider

mandag, august 27, 2012

Ukens tips - Maling med Distress ink


Å male stempelmotiv er både morsomt og utfordrende. Distress Ink er favoritten til jentene på Kreativ Hobby i Larvik. Det er flytene vannbasert blekk som er lett å male med. For å komme i gang med malingen trenger du 4-5 farger med Distress ink, vannpensel, akvarellpapir og vannfast stempelpute, tørkepapir og stempelmotiv. Du kan kjøpe alt i vår nettbutikk - www.kreativhobby.no

DETTE TRENGER DU

1. 4-5 farger med Distress ink 
Blekket finnes i min 36 farger. Tattered Rose og Vintage Photo er de viktigste fargene. De brukes til å male hudfarge, og Vintage photo er fin til bl.a. hår og evnt. sko o.l.  Ut over dette burde de 2-3 neste fargene passe til den type motiv du ønsker å male. Fargene kan blandes, men synes du dette er morsomt - er det enda gøyere med flere farger av selve Distress Ink'en.

Det letteste er å bruke fargen fra Refill flaskene. Men hvis du foretrekker blekkputene kan du også male med fargen derfra. Trykk i så fall stempelputen mot en akrylkloss e.l. slik at fargen legges igjen på klossen og du har noe å male med.


2. Vannpensel eller pensel
Vannpensel er enkel å bruke. Du fyller den med vann og penseltuppen er enkel å holde ren. Den tynneste penselen (den gule) er lettest å jobbe med, særlig hvis du skal male stempeltrykk med mange detaljer. Bruker du vanlig pensel er det pensel beregnet til akvarellmaling som er best - også denne med liten tynn bust.

3. Akvarellpapir
Ettersom vi jobber med flytende blekk lønner det seg å bruke tykt akvarellpapir som tåler fuktighet. Vår favoritt er Canson 300 grams. Den er fin og hvit med en relativt glatt overflate.
Du kan kjøpe Canson akvarellark hos oss, enten pr ark eller i blokk med 30 ark.

4. Vannfast stempelpute
Sort eller mørkebruk stempelpute som er vannfast. Archival Ink eller StazOn er gode stempelputer. Dersom stempelputen din ikke er vannfast vil strekene i stempeltrykket ditt flyte ut når du begynner å male.
Begge stempelputene kan kjøpes i vår butikk/nettbutikk

5. Tørkepapir
Helt ordinært tørkepapir for å rense penselen underveis er viktig.

6. Stempelmotiv
Sist men ikke minst trenger du et stempelmotiv for å male.

Kurs i Larvik
Dersom du har lyst til å lære dette mer detaljert, har vi kurs i vår butikk i Larvik. Carina har kurs flere ganger i løpet av året med flotte steg for steg beskrivelser. Vi har hatt mange fornøyde kunder på disse kursene. Du kan melde deg på fast oppsatte kurs etter vår kursplan. Men er dere 4 eller flere kan vi også sette opp ekstra kurs etter deres ønske. Ved min. 6 personer kan dere ha et lukket kurs kun for deres gruppe. Ta kontakt med oss hvis det kan være aktuelt.

Mer informasjon om våre kurs finner du i vår nettbutikk.
Neste kurs i maling med Distress Ink er lørdag 1/9.


Enkel innføring 
Drypp en dråpe av hver farge du skal bruke på en glatt overflate. Det kan være  en tallerken, et laminert ark eller en glassflate. Sørg for at det er vann i vannpenselen og hent opp litt farge med penseltuppen. Før du starter på motivet er det greit å prøve deg litt fram på et kladdeark slik at du får følingen med hvor mye blekk du trenger. Det er ikke mye blekk som skal til, så ikke vær redd for å ta for lite blekk på penselen. 

Når du maler motivet påfører du først litt maling helt ytterst mot kantene. Legg raskt litt farge helt ytterst i kanten av ansiktet. Tørk så av penselen med tørkepapir og fordel den fargen du nettopp har lagt på. Gjør det med små sirkelbevegelser inn mot midten av ansiktet - men ikke fyll opp farge i hele ansiktet. La det være mest farge helt ytterst for å marker skyggen. For å male ansikt start med fargen med Tattered Rose. Når dette har tørket kan du legge på bittelitt av en blanding av ca 3/4 Tattered Rose og 1/4 Vintage Photo. Dette frisker opp fargen litt så huden ikke blir så blek.

Når du har malt ansiktet kan du starte med hår og klær. Samme prinsipp gjelder her. Litt maling helt ytterst - som så fordeles lett inn mot midten. Endelig resultat er lysest på midten eller der hvor lyset treffer, og mørkere ut mot kantene der skyggen legger seg.

Husk at øvelse gjør mester. Noen liker stempeltrykkene med store hvite flater enkelte steder, mens andre foretrekker å fylle på farger over det hele. Her finnes det ingen fasit, kun du kan bestemme hvordan du vil at ditt stempeltrykk skal se ut.  Under viser vi deg 2 forskjellige motiv - som er malt av flere av våre designere. Ingen er malt helt likt - og når du maler ditt motiv får du satt ditt preg på motivet.

Stempelmotiv - AngelEyes Buttercup 
7 forskjellige versjoner malt av 3 av våre designere.
Carian har malt de 3 første, Anne Bente de 3 neste og Kristina den siste. Alle i forskjellige farger og med flere varianter av hud og hår. 
  


Stempelmotiv - Gutt med blomst
De 3 første har Carina malt, de 2 neste er det Anne Bente som har malt. Nest sist er Connie og det siste er det Vigdis som har malt.Oppbevaring av Distress Ink til maling
For å ha oppbevare malingen er det flott å bruke gjennomsiktige skrin. Her kan du f.eks bruke plastskrin som er beregnet til småperler. Drypp litt av hver farge i hver sin del av skrinet. Lag et ark inndelt som skrinet og mal over med hver farge sammen med påskrevet navn. Fest denne under skrinet og du har full oversikt over alle dine farger. Med lokket på holder fargene seg flott over lang tid i skrinet.


Vi håper du har lyst til å prøve deg på maling av stempelmotiv. Det er både morsomt og utfordrende og skaper liv på kortet ditt :)  

Lykke til og ha en strålende uke.
Hilsen jentene på Kreativ Hobby

1 kommentar:

Guri sa...

Takk for nyttige tips :)