Sider

mandag, september 24, 2012

Ukens tips - Lag bakgrunnen selv

Når du lager kort er det veldig lett å bruke vakre mønsterark. Men det helt unike får du når du lager bakgrunnen selv. Felles for de fleste selvlagde bakgrunner er at du sjelden klarer å lage 2 helt like.  Hver bakgrunn lever sitt eget liv og det er alltid spennende å se hva resultatet blir.

Ved bruk av maling, blekk og annet moro kan du trylle fram lekre bakgrunner og resultatet vet du nesten ikke hvordan blir før du faktisk har laget den. Du kan lage din egen bakgrunn på mange forskjellige måter, og med mange forskjellige produkter og teknikker. Hvis du har lyst til å å prøve er det bare å hive seg ut i det og leke med maling, blekk og farger.

 Jeg har opp gjennom årene prøvd mange forskjellige teknikker og jeg har dykket ned i arkivet på jakt etter noen av disse.  Her er et knippe med noe av det jeg har laget.


DECOUPAGE AV RESTER
 Her har jeg brukt mange forskjellige restepapir i lillatoner og limt dem på med decoupagelim. Bit for bit som tilfeldig overlapper hverandre. Når alle papirbitene var limt på dekket jeg det hele med hvit gesso og "vasket" over med et vått tørkepapir for å fjerne noe av den hvite malingen. Rundt kanten malte jeg med hvit krakeleringsmaling.STAZON PÅ GLOSSY KARTONG
Her har jeg påført Stazon på hvit glossy kartong. Jeg har brukt svamp for å fordele fargene over hele arket. På det første kortet har jeg stemplet en stor bård både på langs og tvers, som er embosset med Distress embossingpulver.  Jeg lager gjerne litt ekstra store bakgrunner, så jeg har noen deler jeg kan stemple på for å legge lag på lag på kortet.MAL MED VIFTEPENSEL
Her har jeg malt med viftepensel på hvit Bazzill. Har brukt akrylmaling. En enkel og rask bakgrunn


DISTRESS INK og TUSJ
Denne bakgrunnen startet med de sorte strekene på tvers som ble tegnet med sort tusj og linjal.  Deretter malte jeg bakgrunnen med Distress ink med litt bred pensel. Jeg blandet litt farger og sprutet på litt ekstra blekk når alt var fargelagt. Helt til sist lag jeg på de lodderette strekene og de sorte prikkene. 

DISTRESS INK på KOPIPAPIR
Det rosa papiret fuktet jeg, krøllet sammen og rettet ut igjen før jeg påførte Distress Ink med svamp.


DISTRESS INK på AKVARELLPAPIR
Med svamp har jeg påført Distress ink på akvarellpapir. Den gulgrønne bakgrunnen er det til slutt sprutet litt vann på som så er tørket med papir - det gir de hvite flekkene. Begge kortene er kantet med streker laget med tusj. Til konfirmanten er stemplet!
DRODLESTEMPLER
På hvit kartong har jeg stemplet et drodlestempel flere ganger så hele bakgrunnen er dekket med drodler. Deretter har jeg fylt noen av drodlene med rød tusj. 


ALKOHOLBLEKK
Dette var et hvitt glossy papir før jeg lekte meg med :
alkoholblekk i 2-3 farger, Alcohol ink applicator og stempler.

ALKOHOLBLEKK OG MOSAIKK
Her har jeg først laget 2 forsekjellige bakgrunner med alkoholblekk. Så har jeg skjært alt opp i strimler. Strimlene er limt på et limark med en liten åpen stripe mellom hver papirbit. Den åpne stripen er fylt med mirkoperler i gull. Du kan også bruke glitter. Mønsteret har blitt til litt tilfeldig og det er bare å variere etter hjertets lyst.

Min utfordring til deg! 
Prøv deg fram. Lek med farger!
Når jeg lagde disse bakgrunnene ante jeg ikke hva jeg skulle lage, jeg visste heller ikke hvordan resultatet skulle bli, men jeg lekte meg med farger, maling og papir. Lag gjerne flere bakgrunner når du er i gang, så kan du trylle fram personlige kort med dine bakgrunner når alt er tørket.

Klem fra Anne Bente

Følg med i uken som kommer for flere tips fra andre jenter i  vårt designteam :)


1 kommentar:

Lena_J sa...

Fantastisk tips... Og det ga meg litt flere ideer om hva jeg kan bruke ark jeg ikke liker til.. For de kan jo bare krølles, decoupages, og stemples til noe helt annet. Takk for hærlig inspirasjon :-)