Sider

mandag, oktober 22, 2012

Ukens tips - Med stempler som dekor

Stempler kan brukes til mye. Mange har brukt stempelmotiv og tekster for å formidle kortets formål - enten det er gratulasjon eller en annen anledning for kortet. Men stempler kan også brukes som den del av pynten og dekoren på kortet også. Bruk fantasien sammen med stemplene og du vil alltid kunne ha litt ekstra pynt til kortet ditt. Det fine er at det er lett å tilpasse i størrelse og farger - så har du stempel vil du alltid kunne lage deg litt ekstra pynt.

Ministempler som "vaskelapper"
Her er det brukt 2 stempler i rammen rundt motivet for å få balanse i oppsettet. Her er det stemplene og papiret som utgjør selve kortet som ellers har minimalt med pynt. 
På dette kortet er det brukt både som vaskelapp, pynt og overstemplet motivet. De 4 stemplene er alle en viktig del av layouten.


Stempel som tag
Her er stempeltrykket klippet til fasongen av en tag og festet med fiber/tynt bånd.


Stempel som dekor
Stempelet "Hjertedryss" er stemplet direkte på lagene, for å få et litt mer romantisk uttrykk.


Stoff og krøllet papir
Stempler du på et materiale som er litt anderledes blir det fort mer enn bare et trykk. Her er "Happy Birtday" stemplet på lin - og  "unik" er stemplet på en tag som er krøllet.  Begge deler er både viktig som pynt og gir mening for mottakeren.


Som bakgrunn og "mønsterpapir"
Kraftpapir har her blitt stemplet med drodler og tekst og gir et flott resultat. Man må ikke ha mønsterpapir når stempler gir så flott resultat.


2 kommentarer:

Liven sa...

Så artig med stempel på "osteklut". Dette må prøves! Takk for inspirasjon.

Lena_J sa...

Utrolig mange flotte kort. Og god inspirasjon :-)