Sider

lørdag, november 14, 2009

40 Julekalender med fyrstikkesker

I dag er det 40 dager til julaften.

Det nærmer seg adventstiden, og mange ønsker seg julekalendere. Fyrstikkeskekalendere har blitt veldig populære, og de er enkle å lage. Det du først og fremst trenger er litt tid :-)

Du bruker 24 fyrstikkesker, og limer sammen 3 og 3 fyrstikkesker, slik at du har 8 høyder med fyrstikkesker. Disse skal stables som du ser på bildet under. Sidene som vender ut må dekkes med pyntepapir før du limer høydene sammen. Legg arket slik at det bretter seg både oppe og nede slik at det blir pene overganger.

For å lime alt anbefaler vi Glossy Accent eller tacky tape. Vår utvalg i lim finner du her...


Sidene pynter du slik du selv ønsker - eller med tanke på den som skal motta kalenderen. Noen koselige julestempler er fine å pynte med. Se vårt utvalg her....Topp og bunn lager du av en papplate som du kler med pyntepapir. Tegneblokkene til barna har ofte en tykk papp bak tegneblokken - den er fin å skjære til.

Toppen under er pyntet med Mellissa Fraces glitterhjerte, Glitterlim Stickles, glitterbård laget med lim og glitter, Charms og bling. Navnet "Dina" er skrevet for hånd med glitterlim.
Skuffene skal også kles med papir og du trenger en "hank" så du får åpnet skuffen. På min kalender har jeg brukt 2 forskjellige versjoner:
1. Brads med bånd
2. T-pinne tredd med perler (fra perlehobbyen min)
Tallene er skrevet for hånd med glitterlim - stickles.

Vil du se flere fyrstikkeskekalendere ?
Da kan du kikke mer på kalenderen til Kristina og Carina som ble presentert her i bloggen i fjor.
Kristinas kalender finner du mer om her...
Carinas kalender finner du mer om her...

Lykke til med din egen julekalender :-)

Ingen kommentarer: